Marjan Zuijdam Klassiek Homeopaat
Nachtegaal 12
2104 BN Heemstede
Tel: 023 5841757
Mob: 06 51521605

Zwangerschap


Zwanger!

Je bent zwanger! Deze speciale tijd in je leven vraagt om extra zorg en aandacht. Al je aandacht gaat nu uit naar dat kleine kindje dat groeit in je buik en aan wie je al het goede wilt geven. Zo kijk je eens kritisch naar je leef- en eetpatroon. Je hebt een enorme behoefte aan informatie over alles rond de zwangerschap en geboorte. Je zoekt in je omgeving naar een goede verloskundige of gynaecoloog die je begeleidt in je zwangerschap en bevalling.

Alternatief
Ondanks al je zorg en aandacht kun je te maken krijgen met vervelende kwaaltjes. "Ze horen erbij!" hoor je dan om je heen. Je krijgt vele goedbedoelde adviezen. Maar wat als die adviezen niet werken? Dan kan homeopathie een goed alternatief zijn. Bijvoorbeeld als de "ochtendmisselijkheid" de "hele-dag-misselijkheid" geworden is, en al enkele maanden duurt. Reguliere medicijnen worden niet snel voorgeschreven vanwege de mogelijke schadelijke invloed op het ongeboren kindje. Het voordeel van homeopathische middelen is dat ze, als ze op de juiste wijze worden gebruikt, geen schadelijke invloed hebben.

De werking van homeopathie
Homeopathie werkt in op de hele mens. Niet alleen op de lichamelijke kwaal, maar ook op de individuele energie van de mens. Vandaar dat een homeopaat veel vragen stelt om tot het middel te komen dat precies bij jou past. Dit verklaart waarom er geen eenduidig middel voor misselijkheid bestaat dat bij iedereen werkt. Drie vrouwen met misselijkheid zullen waarschijnlijk drie verschillende middelen voorgeschreven krijgen. Veelal hoef je het middel maar eenmaal in te nemen om de klacht te verhelpen. Het middel versterkt je zelfgenezend vermogen zodat je lichaam weer in balans komt en de kwaal verdwijnt.

Emoties
Omdat homeopathie op de hele mens werkt, kun je ook met geestelijke en emotionele problemen naar een homeopaat. Voorbeeld: sinds je zwanger bent voel je je angstig en ben je lusteloos en huilerig. De huisarts kan geen lichamelijke oorzaak vaststellen. Hier kan homeopathie een oplossing bieden. Ook na de bevalling kunnen zich dergelijke klachten voordoen. Homeopathie kan hier vaak snel en effectief een oplossing betekenen.

Preventief
Er kunnen dus vele redenen zijn om een homeopaat te bezoeken als je in verwachting bent. Een passend middel versterkt je constitutie zodat de kans op nare verschijnselen veel kleiner wordt. Daarom werkt homeopathie ook preventief. En dat kan een veilig gevoel geven als je bijvoorbeeld weet dat hoge bloeddruk tijdens zwangerschap in jouw familie vaak voorkomt.

Zekerheid
In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd staat homeopathie de reguliere gezondheidzorg niet in de weg. In tegendeel, een reguliere behandeling kan over het algemeen prima samengaan met de homeopathische. Op deze wijze heb je alle zekerheid dat je je zo goed mogelijk hebt voorbereid.

Bevalling en vrouwenklachten
Homeopathie kan een goede ondersteuning geven bij de bevalling zelf. Bijvoorbeeld als de bevalling niet of moeilijk op gang komt. Maar ook om allerlei typische vrouwenklachten tegen te gaan kan homeopathie veel baat hebben. Typische vrouwenklachten zijn bijvoorbeeld; menstruatie, PMS, emotionele klachten, het reguleren van de cyclus, zwangerschap, de bevalling en overgangsklachten.

Peuters en Kleuters
Homeopathie kan een veilig alternatief zijn voor veel problemen bij moeder of kind rondom de zwangerschap, baring en het kraambed. Vanzelfsprekend dat ook baby's of peuters veel baat kunnen hebben bij een homeopatische behandeling. Denk hierbij aan darmkrampjes, huidproblemen, slaap- en eetproblemen.

Meer weten?
Voor vragen of voor het maken van een afspraak, neem gerust contact op!