Marjan Zuijdam Klassiek Homeopaat
Nachtegaal 12
2104 BN Heemstede
Tel: 023 5841757
Mob: 06 51521605

De Praktijk


Hoe werkt Klassieke Homeopathie?
Klassieke Homeopathie maakt gebruik van homeopathische middelen; dit zijn verdunningen van bijvoorbeeld planten, dieren en mineralen. De klacht(en) ofwel symptomen zijn signalen van het lichaam waar naar geluisterd kan worden in plaats van te negeren of te onderdrukken. Tijd heelt alle wonden, is een bekend gezegde dat al aangeeft dat de mens heel goed in staat is zichzelf te genezen. Maar soms duurt dat te lang of lukt het niet goed. De homeopathie werkt in op dit zelfgenezende vermogen van lichaam en geest door het te activeren en ondersteunen. Elk mens is uniek. Om deze reden wordt er bij ieder persoon een passend middel gezocht.

Hoe werk ik? Het eerste consult
De mens zie ik als een geheel van lichaam en geest tesamen. Belangrijk is de bewustwording van lichaam en geest en hoe u zelf uw klacht(en) ervaart. Ik zoek naar het complete plaatje. In ons gesprek breng ik de lichamelijke, emotionele en mentale kanten in kaart. Daarbij kijk ik niet alleen naar het moment waarop de klacht(en) ontstaan zijn, maar ook naar de ziekte geschiedenis. Deze vragen en antwoorden geven mij een beeld van u; hoe u op dat moment bent. Daarnaast wordt er naar uw leef en eetgewoonten gekeken. Denk bijvoorbeeld aan de slijmvormende werking van zuivel, die niet gewenst is bij Keel Neus en Oorklachten. Aan het einde van het consult bespreken we het behandelplan en krijgt u een homeopathisch middel precies passend op dit beeld, zodat dit middel precies uw kern kan raken, waardoor u lichamelijk en geestelijk weer in balans kunt komen. Daarnaast kan de behandeling worden aangevuld met massage, een kruidenpreparaat of bijvoorbeeld pro-biotica. Dit ter ondersteuning van het zelfgenezende vermogen.

Zekerheid
In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd staat homeopathie de reguliere gezondheidzorg niet in de weg. In tegendeel, een reguliere behandeling kan over het algemeen prima samengaan met de homeopathische. Er is geen verwijskaart nodig van de huisarts. Wel is het goed als de huisarts op de hoogte is van de behandeling.

Klassieke homeopathie helpt onder andere bij:

  • chronische klachten (allergie, migraine, slapeloosheid, astma en eczeem)
  • acute klachten (griep, pijn, ongevallen, ontstekingen)
  • vrouwenklachten (menstruatie, zwangerschap, overgang)
  • kinderen, peuters & kleuters (darmklachten, rusteloosheid) 
  • gedragsproblemen (overmatig drukke kinderen, angsten)
  • rouwverwerking (depressie, angsten, trauma’s)